Psycholoog

Pre- en postnatale counseling

.

Vroedvrouwenpraktijk De Wolk zet graag in op psychisch welzijn van kersverse ouders en hun baby’s. Zo kwam twee jaar geleden de samenwerking met een psychologe in onze praktijk tot stand.

Het krijgen van een kindje is namelijk elke keer opnieuw weer een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Tijdens de zwangerschap en in de maanden vlak na de bevalling worden zowel jij als je partner behoorlijk op de proef gesteld. Het kan best gebeuren dat je hierdoor in een periode terecht komt dat de dingen je te veel worden. Dit is heel normaal.

Iedereen voelt zich wel eens gespannen, verdrietig of angstig. Als dit naar jouw gevoel te lang aanhoudt, of je hebt het gevoel dat erover spreken met de mensen in je nabije omgeving niet voldoende is, dan is het misschien tijd om professionele hulp in te schakelen.

Praktisch:

Je hebt geen voorschrift nodig van de huisarts. Om te weten of je in aanmerking komt voor terugbetaling kan je best contact opnemen met je mutualiteit. Afhankelijk van je mutualiteit is er een beperkte terugbetaling mogelijk voor een aantal gesprekken.

Tarief voor consultatie: 60 euro/gespreksuur

Max. aantal gesprekken: 8

 

 

Loopbaanbegeleiding

.

Ga je bijna terug aan het werk na de komst van je kleintje, en weet je niet hoe je het allemaal gecombineerd zal krijgen? Lijkt je huidige job maar moeilijk te verzoenen met je (nieuwe) rol als ouder? Heb je andere vragen die met jouw welzijn en je werk te maken hebben?

Dan kan je ook in praktijk De Wolk terecht voor loopbaanbegeleiding. Hiervoor kan je gebruik maken van het voordelig systeem van loopbaancheques. Dankzij VDAB heb je om de zes jaar recht op twee pakketten van telkens 4u loopbaanbegeleiding, dit aan een tarief van 40 euro/pakket. Je betaalt dus zelf 10 euro per gespreksuur.

 

Aarzel niet om te bellen of te mailen indien je vragen zou hebben of om op die manier al even kennis te maken.

 
Tina Van den Bossche
Psycholoog
tina.vandenbossche@gmail.com
0485 98 50 21
www.evendedraadkwijt.be