Prenatale zorg

Preconceptioneel Consult

 

Wil je zwanger worden, maar zit je nog met een hoop vragen? Dat is compleet normaal.
Onze vroedvrouwen in de hele regio Tienen, Landen en Mechelen begeleiden je tijdens een preconceptioneel consult.
.Meer info

afspraak-vroedvrouw-boortmeerbeek  afspraak-vroedvrouw-landen
Intakegesprek

 

Je bent zwanger en wordt reeds nauw opgevolgd door je gynaecoloog en huisarts, toch kan een vroedvrouw een belangrijke rol spelen tijdens je zwangerschap en kraamperiode. Tijdens een intakegesprek lichten we de werking van onze praktijk toe, maken we een zwangerschapsplan op maat en starten we een dossier op voor de begeleiding tijdens de kraamperiode.

Omdat jij en je prille gezin de beste zorgen verdienen, maken we een uitgebreid digitaal dossier aan, dat alle vroedvrouwen van onze praktijk kunnen inkijken. De opstartkost bedraagt 25€.

Wil je naast het intake gesprek ook een medische controle maak dan een afspraak voor een eerste prenatale consultatie. Je hoeft dan niet eerst op intakegesprek te komen.

afspraak-vroedvrouw-boortmeerbeek  afspraak-vroedvrouw-landen
Zwangerschapscontrole

Vroedvrouwen kunnen normale zwangerschappen begeleiden. Voor de tussentijdse medische controles kan je bij ons terecht.

 

Tijdens een zwangerschapscontrole neemt de vroedvrouw haar tijd voor al je vragen, we maken een zwangerschapsplan op maat op.

 

Wat gebeurt er verder tijdens een zwangerschapscontrole:

  • Kennismaking en algemene informatie over de praktijk
  • Gewichtscontrole
  • Bloeddrukcontrole
  • Opvolgen groei baarmoeder
  • Controle ligging van de baby
  • Urinecontrole zo nodig
  • Controle van de harttonen
  • Bloedname zo nodig
  • Informatie op maat

Breng steeds je moederboekje, bloedgroepkaart, klevers van je mutualiteit en recente bloedresultaten mee. Wil je graag tijdens je zwangerschap door ons opgevolgd worden, maak dan een afspraak voor een eerste prenatale consultatie, je hoeft niet afzonderlijk op intake te komen.

afspraak-vroedvrouw-boortmeerbeek  afspraak-vroedvrouw-landen

 

Individuele voorbereiding begeleiding – Privé les

 

Je wil goed voorbereid zijn op de weeën, de bevalling, de borstvoeding en de kraamperiode maar de data van de zwangerschapscursus liggen je niet of groepslessen spreken je minder aan. Tijdens een privé-les maken we samen een voorbereidingsplan op.
Mogelijke onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: weeën, wanneer beginnen ze, hoe herken ik ze. Wanneer vertrekken naar het ziekenhuis, ademhalingsoefeningen, hoe start ik met borstvoeding,…

Meestal plannen we 3 privélessen, zo komen thema’s arbeid, bevalling en borstvoeding aan bod. Uiteraard kan dit volgens jouw nood, meer of minder zijn.

 

Er is een persoonlijk aandeel van 45€/sessie.

afspraak-vroedvrouw-boortmeerbeek  afspraak-vroedvrouw-landen