Cursussen voor ouders

 

Verbindend opvoeden – Wanneer opvoeden weer genieten wordt – De Kracht van Positief Opvoeden

.
Ook na de zwangerschap en bevalling kan je bij onze vroedvrouwen in Haacht / Boortmeerbeek en Landen / Tienen terecht voor raad en advies.
We organiseren dan ook regelmatig cursussen en workshops waar we ouders samen brengen en het gesprek begeleiden om zo ervaringen uit te wisselen.

Hieronder vind je een overzicht van de eerstvolgende cursussen. Deze pagina wordt regelmatig geüpdate met nieuwe informatie.

Momenteel zijn er 3 cursussen voor ouders: Verbindend Opvoeden, Wanneer opvoeden weer genieten wordt en De Kracht van Positief Opvoeden. Scroll naar beneden voor meer info en om in te schrijven.
.

 

Verbindend opvoeden

.

Niets is zo belangrijk als een goede hechting van een kind met zijn primaire verzorgers. Kinderen die goed gehecht zijn, zijn later meer zelfverzekerd, hebben een positiever zelfbeeld en zijn beter in staat om betekenisvolle relaties aan te gaan.

Deze hechting komt in het gedrang wanneer opvoeden gezien wordt als een machtsstrijd tussen ouder en kind. Wanneer kinderen gezien worden als manipulators die van hun ouders willen ‘winnen’, kan dit nefast zijn voor een diepe verbondenheid. In deze uiteenzetting wordt ingegaan op het feit dat het helemaal ok is om tegemoet te komen aan de behoeften van je kindje. Dat je gerust je moederhart mag volgen en gerust mag zijn dat je geen kleine tirannetjes opvoedt wanneer je ze met liefde, aandacht en respect behandelt… Natuurlijk zijn er belangrijke voorwaarden zoals het respect voor je eigen grenzen en behoeften.

We gaan dus dieper in op de nadelen van opvoeden met straffen, belonen, time-outs en dikke duimen….

Postnatale Cursussen - Cursussen voor ouders - Verbindend opvoeden

Tijdens deze sessie leer je dat het OK is om je moederhart te volgen.
Uiteraard zijn er wel belangrijke voorwaarden zoals respect voor je eigen grenzen en behoeften.

Lesgever: Els Vandingenen, vzw Anna-Lena

.

Data:

7/5/18: 20u  Oefenavond verbindend opvoeden

 

Schrijf je online in
Boortmeerbeek

 

Wanneer opvoeden  genieten wordt

.
Het moederschap kan soms bijzonder veeleisend zijn.
Postnatale Cursussen - Cursussen voor ouders - opvoeden genieten

Els Vandingenen van vzw Anna-Lena toont aan de hand van 7 tips hoe je op een praktische manier moeder en partner kan zijn en tegelijk het belang van je eigen welzijn voorop kan zetten.

 

 .

Data:

4/6/18: 20u: Oefenavond wanneer opvoeden genieten wordt

Schrijf je online in
Boortmeerbeek

 .

De Kracht van Postitief opvoeden

.

Opvoeden: Een leuke en uitdagende taak!

Zijn jullie in verwachting en willen jullie je graag voorbereiden op een positief ouderschap? Heb je één of meerdere bengels en heb jij soms het gevoel dat je altijd maar opmerkingen moet geven? Of ben je al helemaal mee in het idee van positief opvoeden maar weet je niet hoe dit in de praktijk om te zetten?

Wil jij opvoeden ook graag plezierig houden? Dan is deze vorming voor jou!

Na een vermoeiende dag al sneller je geduld verliezen of toegeven, het overkomt alle ouders wel eens! Gedurende deze vorming gaan we met praktische tips en voorbeelden aan de slag en bekijken we samen op welke manier jij, als ouder, een positieve en veilige omgeving kan creëren voor je kind. We staan onder andere stil bij het belang van bekrachtigen en bekijken samen hoe we het zelfvertrouwen van onze kinderen kunnen versterken in een positieve sfeer.

.

Lesgever: Ruth Berckmans, toegepaste psychologe, gezinsbegeleidster en trainster bij STOP 4-7.

.

Data:

2/6/18: 10-12u

.

 

Schrijf je online in
Boortmeerbeek

 .

.