De Wolk is hier voor jou.

Welkom in onze multidisciplinaire groepspraktijk: waar alle zorg voor mama, baby, ouder op één gezellige, leuke, plek samenkomt.

Afspraak maken
overzicht activiteiten
Lees meer

Hoe kunnen we je helpen?

'Wat een fijne begeleiding toch kan doen.'

Ja dat horen we vaak. Want bij De Wolk is zwangerschapsbegeleiding en postnatale zorg zo veel meer dan een check-up. De Wolk is er voor mama’s en papa’s in elke fase van hun proces. Bij De Wolk kan je terecht voor allround pre-en postnatale zorg. Van zwangerschapswens en prenatale vraag tot postnatale zorg en (pril) ouderschap. Hieronder vind je meer informatie over ons aanbod. 

Zwanger & Wens

Ben je in verwachting en op zoek naar opvolging en begeleiding? De Wolk is hier voor jou.

Kraamtijd & ouderschap

Bevallen en een pasgeboren babytje in huis? SOS baby en mama!

Borstvoedingswinkel

Wij helpen je graag verder met wat bij jou past tijdens de zwangerschap en de kraamtijd.

Allround zorg

De Wolk bied zo veel meer dan vroedvrouwenzorg, kijk zeker eens verder onder allround zorg

Waar kan je ons vinden?

Zoek het passend Wolkje voor jouw vraag!

Specialisatie
Wie zoek je?















Locatie
Waar op consult?



Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Weetjes over de wolk

rode cirkel vorm

onze missie

‘Want elke mama verdient een wolkje’ moet de meest gehoorde uitspraak zijn binnen de Wolk. Soms gaat mama worden en zijn vanzelf, maar veel vaker is het krijgen van een baby zo’n ingrijpende gebeurtenis dat je wolk niet roze, maar grijs of zelfs zwart is. Dan zijn wij er ook voor je: de (vroed)vrouwen van De Wolk zijn een luisterend oor, met tonnen ervaring, kennis en begrip, klaar om je bij te staan met raad en daad.

Lees meer
Onze missie afbeelding
Roze vorm

7/7 wachtdienst

Wie bel je en wanneer?

Onze handige beslissingsboom wijst het uit!

Lees meer
Gele telefoon foto
blauwe vorm

award-winning zorg

Elke Notebaert wint de eerste Gouden Pinard voor vroedvrouw van het jaar. 

De Gouden Pinard werd in 2017 voor de eerste keer uitgereikt, het is dan ook een mooie bekroning voor het vroedvrouwenteam

Lees meer
Foto van een beker

Klaar om ons te ontmoeten?

Hier vind je het multidisciplinaire team van De Wolk

Wat zeggen Wolk mama's papa's?

Donker blauwe vorm
Maya

Terwijl ik deze getuigenis begin te schrijven, moet ik meteen denken aan hoe ik zwanger en onwetend aan mijn gynaecoloog vroeg: “Zo’n vroedvrouw, is dat eigenlijk nodig?” Nu kan ik hier zelf volmondig “jazeker!” op antwoorden en “thank God” dat mijn gynaecoloog mij heeft doorverwezen naar De Wolk. Ik had het niet makkelijk met mijn eerste baby. Dat begon al vlak na de bevalling en toen was vroedvrouw Linde er met haar eeuwige positieve vibes om mij door mijn baby blues heen te helpen. Wanneer de borstvoeding niet zo goed ging, wat ik zo graag wou blijven doen, kwam ik bij de fantastische vroedvrouw Melissa terecht. Ook deze engel heeft mij superhard geholpen en mijn tranen opgevangen met troostende en aanmoedigende woorden. Ze kwam bovendien telkens met nieuwe methodes om uit te testen, opgeven stond niet in haar woordenboek. Zonder haar had mijn zoontje nooit 6 maanden moedermelk gedronken, en daar ben ik heel fier op! En als die twee topvroedvrouwen nog niet genoeg zijn, had ik een kinesiste Leen die met haar kennis en medeleven mij kon overtuigen om ook voor mijn eigen lichaam te zorgen. Kortom, als ik sterren moest geven, gaf ik er zeker 5 want in De Wolk heb ik mij zo gehoord en gesteund gevoeld, als een tweede thuis. Ik beveel jullie praktijk bij iedereen aan en kijk ernaar uit om bij een volgende zwangerschap terug bij jullie te komen!

Roze vorm
Leen

Een vroedvrouwenpraktijk die je ondersteunt en informeert maar je ook de vrijheid laat om op je eigen manier het mama-zijn te ontdekken en beleven. Geen vraag is te veel, geen bezoekje te lastig, geen telefoontje dat onbeantwoord blijft. In de grote, onbekende en soms ook wel beangstigende wereld van het ouder-worden en ouder-zijn geven zij je de richtingaanwijzers. Welke weg je kiest dat bepaal je helemaal zelf.

Lichtroze vorm
Ella

Wij startten ons verhaal met De Wolk met de zwangerschapscursus in Puurs. Dit kan ik sowieso al elk koppel aanraden dat een kindje verwacht! Je krijgt zoveel nuttige informatie  zowel over de bevalling als achteraf. Over sommige zaken hadden we nog niet eens nagedacht en daar hebben we dan een meer bewuste keuze in kunnen maken. We hadden een zeer aangenaam contact met Astrid, de vroedvrouw die de cursus gaf, en we geraakten meer en meer overtuigd om ons na de zwangerschap ook te laten begeleiden door een 'wolkje'. Dit heeft ons als nieuwe ouders enorm geholpen (en nog steeds) in die eerste onzekerheden en vragen. Waar ik anders misschien heel de tijd alles zou googelen, wist ik dat ik nu terecht kon bij onze vroedvrouwen. Dit zorgde dan ook voor een soort van mentale rust die ik niet verwacht had te hebben als nieuwe mama. Ook de wachtlijn is hierin goud waard, voor de uren waarop je anders het gevoel hebt er helemaal alleen voor te staan. Mijn beste en eerste tip voor zwangere vrouwen is dan ook om de vroedvrouwen van De Wolk te contacteren en de cursus te volgen!

groene stippen
Valerie

Ik kwam voor het eerst in contact met de Wolk in 2019. Ik was zwanger van mijn eerste zoontje en het beloofde een intense zwangerschap te worden.
In de praktijk in Landen stelde Sylvie en Melissa me meteen gerust.
Zij luisterden naar mijn vragen en twijfels.
Toen ik in september thuiskwam met mijn zoontje, was ik overdonderd.
's Ochtends kwam vroedvrouw Sylvie langs en vroeg hoe de eerste nacht geweest was. Met tranen in de ogen antwoordde ik "goed".
Wat was ik blij om haar te zien. Ze stelde me gerust en nam alle tijd om me met raad en daad bij te staan.
Ik en mijn partner keken uit naar de dagen waarop de vroedvrouw kwam.
Laat het na deze getuigenis duidelijk zijn dat ik nu, bij mijn tweede zwangerschap, ook meteen koos voor de begeleiding van de Wolk.
Ook al zijn mijn partner en ik nu, als ouder, al wat meer "ervaren", toch voelt het goed om te weten dat we met vragen altijd terecht kunnen bij jullie!

blauwe vorm
Hanneke

De Wolk… alles wat je nodig hebt tijdens de zwangerschap en het eerste jaar na de bevalling, en dat onder één dak. Vroedvrouw, lactatiekundige, een kolfconsult, kine, osteopaat voor baby en mama. Bij elk van hen konden we terecht.

De Wolk… “al-tijd”, altijd. Hier wordt alle tijd genomen voor jouw/jullie vragen, bekommernissen en vreugdemomentjes. Moet je even wachten in de wachtzaal of is de vroedvrouw wat later op de afspraak bij jou thuis? Dan werd er “al-tijd” genomen voor de mama/papa/baby voor jou/jullie. Omdat het even nodig was. Heb je zelf “al-tijd” nodig? Neem die dan, want dat kàn.

De Wolk… altijd een beetje thuis komen. Ook nu nog, na 18 maanden, zijn we geen nummer maar een persoon wanneer we een kadootje van de webshop komen afhalen voor een nieuwe mama-to-be in de vriendenkring/familie.

Hoewel er hier thuis om diverse redenen naar alle waarschijnlijkheid geen tweede mini komt, weet ik wel 1000% zeker dat ik sowieso hier terug zou komen mocht dat wèl zo zijn. Want De Wolk… dat is voor altijd!